A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Судововишнянський центр первинної медико-санітарної допомоги" Судововишнянської міської ради Львівської області

Вітаміни, які потрібні восени

Дата: 15.11.2019 11:18
Кількість переглядів: 205

Вітамін В1 (тіамін)
Насамперед вітаміни В - це здоров'я нервової системи. Зніме втому і відчуття слабкості і оніміння в руках/ногах. Що стосується шкіри, то тіамін допомагає зберегти еластичність і перешкоджає висипанням і подразненням.

Вітамін В1 зберігається в соняшниковому насінні, кунжуті, темному рисі і вівсянці, пророщеній пшениці, фісташках, кешью й арахісі, капусті, картоплі та моркві, апельсинах і родзинках.

Вітамін В6 (піроксідін)
Якщо ви помічаєте у себе загальмованість, проблеми з увагою і/або пам'яттю, вам терміново потрібно пропити курс вітаміну В6 (а краще всієї групи В). Зверніть увагу, що іноді одніє лише вітамінотерапією справа може не обійтися.

Сам же вітамін В6 можна знайти у висівках (рисових і пшеничних), всіляких горіхах і насінні, бобових, часнику, перці та паприці, куркумі, кропі та базиліці, шавлії, м'яті та багатьох інших травах.

Вітамін В7 (він же вітамін Н, він же біотин)
Бере участь у метаболізмі жирів і цукрів, дає організму енергію (бадьорість, сили, пружність) і зміцнює нервову систему. Вкрай корисний насамперед для шкіри, і, звичайно, для нігтів і волосся.

Біотин знайдемо в картоплі, томатах, капусті, буряку, шпинаті, кукурудзі. З фруктів підходять апельсини, дині та яблука. Багато вітаміну В7 у рисі, бобах і печерицях, а також у всіх білкових продуктах тваринного походження (м'ясо, риба, яйця, молочка).

 

Вітамін С (аскорбінова кислота)
Антиоксидант, енергетик і просто красень. Всім хворобам ліки.

Зберігається в цитрусових, будь-яких видах перцю і капусти, ківі та ананасах, шипшині, обліписі, горобині і яловичій печінці.

Вітамін D3
Якщо восени вас долає втома і поганий настрій - це брак вітаміну D3, який виробляється під впливом сонця.

Їжте всі види риби, риб'ячий жир, ікру, морепродукти, а також яєчні жовтки (зокрема, перепелині) і гриби.

Вітамін Е (токоферол)
Утримує вологу в шкірі (перешкоджає пересиханню) і прискорює загоєння, сприяє нормальному гормональному балансу.

Присутній у шпинаті, насінні соняшника та рослинних оліях, горіхах, авокадо, рибі, брокколі.

Звичайно, складно їсти всі ці продукти в таких кількостях, щоб повністю споживати денну норму. Набагато зручніше пити спеціальні вітамінні комплекси: для шкіри, нігтів і волосся або загального зміцнення організму. Але погане самопочуття - не завжди наслідок вітамінодефіціту. Тому, якщо у вас більше місяця спостерігаються неприємні симптоми, що погіршуть якість вашого життя звертайтеся до свого сімейного лікаря.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора