A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Судововишнянський центр первинної медико-санітарної допомоги" Судововишнянської міської ради Львівської області

12 травня відзначаємо День Медичної сестри.

Дата: 08.05.2020 12:30
Кількість переглядів: 796

       

Офіційно свято було засноване в 1974 році, ICN прийняв рішення відзначати День медичної сестри. Почалося все з моменту об’єднання сестер милосердя з 141 країни в професійну громадську організацію – Міжнародну раду медичних сестер.

Вперше служба сестер милосердя була організована під час Кримської війни англійкою Флоренс Найтінгейл.Всесвітній день медичних сестер за рішенням Міжнародної організації Червоного хреста відзначають саме в її честь, в день її народження – 12 травня.

В Україні свято відзначається з 1997 року за ініціативи Міністерства охорони здоров’я та Асоціації медичних сестер України.

Шановні медичні сестри!

      З нагоди Вашого професійного свята – Міжнародного дня медичної сестри прийміть щирі вітання та безмежну вдячність за Ваші чуйні серця, за врятовані життя, за повернуте здоров’я мешканців нашої громади!

     Складно собі уявити нашу медицину без медичної сестри. Це одна з найгуманніших професій нашого часу, оскільки життя людини, її здоров’я є головними цінностями для кожного із нас. «Світилами милосердя» називають цих особливих людей, які вибрали важку, але водночас таку потрібну професію.

     Хай усе хороше, зроблене з душею та натхненням, повертається до Вас сторицею! Нехай кожна мить життя радує своєю неповторністю! Нехай Ваша нелегка праця повертає людям здоров’я, приносить радість та щастя.

     У цей святковий день зичимо Вам і вашим родинам Божого благословення, здоров’я на довгії літа, благополуччя, миру, поваги і сімейних гараздів!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора