A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Судововишнянський центр первинної медико-санітарної допомоги" Судововишнянської міської ради Львівської області

Коронавірус в Китаї. Що це?

Дата: 20.02.2020 13:45
Кількість переглядів: 1623

    На виконання Наказу Міністерства охорони здоров’я України Про заходи щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків захворювань спричинених новим коронавірусом, виявленим у місті Ухань (провінція Хубей, Китай) від 24.01.2020 р. № 185 у Комунальному некомерційному підприємстві «Судововишнянський центр первинної медико – санітарної допомоги» «далі - Центр» проводилося навчання медичного персоналу, щодо дотримання вимог протиепідемічного режиму, біологічної безпеки та біологічного захисту при виявлення особи з підозрою на захворювання коронавірусом 2019-nCoV.

     

Матеріал підготувала та провела заняття Євчук Марія Василівна, лікар ЗПСМ АЗПСМ м. Судова Вишня. До відома лікарів, середнього та молодшого медичного персоналу Центру доведено рекомендаційні алгоритми дій для населення при наявності симптомів гострого вірусного захворювання   та алгоритм дій  лікарів при підозрі на захворюваність коронавірусом 2019-nCoV та при виявленні цього вірусу.

Інформація про новий коронавірус, від якого помирають люди  не на жарт сполошила весь світ. Про інфікованих вірусом 2019-nCoV у Китаї стало відомо у грудні 2019 р. На 20 лютого від коронавірусу померли 2118 людей, понад 74 тисячі інфіковані в Китаї і ще сотні в майже 30 країнах світу.

14675 хворих успішно вилікувались від вірусу.

    Слід зазначити, що діагностику коронавірусу проводять у лабораторних центрах області через мазок із слизових облонок. 05.02.2020 р. Центр громадського здоров’я МОЗ України отримав перші тест – системи для виявлення коронавірусу, шляхом полімеразної ланцюгової реакції. Отримана тест-система та реагенти розраховані на близько 30-ти досліджень, чого цілком достатньо до моменту отримання чергових реагентів. Також лабораторному діагностуванню на коронавірус підлягають лише випадки, які чітко підпадають під критерії ВООЗ як підозрілі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора