A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Судововишнянський центр первинної медико-санітарної допомоги" Судововишнянської міської ради Львівської області

Лікувальні властивості Ехінацеї

Дата: 15.11.2019 10:38
Кількість переглядів: 304

Ехінацея підвищує імунітет і ефективно бореться з багатьма захворюваннями. Її використовують для лікування застуди, зубного болю, виразок, ран і герпесу. Ехінацею також призначають при тривалому прийомі антибіотиків, після отримання радіоактивного випромінювання і при хронічному стресі. На відміну від антибіотиків, застосування ехінацеї не призводить до побічних ефектів.

Полісахариди. Надземна частина рослини дуже багата корисними полісахариди, які запобігають потраплянню патогенних мікроорганізмів до клітин організму і сприяють регенерації тканин.

Інулін. В коренях ехінацеї міститься речовина інулін, яке підвищує активність білих кров'яних тілець. Таким чином, клітини імунної системи починають ефективніше справлятися з інфекцією, усуваючи хвороботворні бактерії.

Ехінозіди – група речовин, які присутні як в надземній частині рослини, так і в кореневищах. Встановлено, що ці речовини мають властивості антибіотиків – знищують патогенні бактерії. Крім того, ехінозіди сприяють виведенню з організму вільних радикалів.

Алкіламіди – речовини, що містяться в кореневій частині рослини. Вони мають анестезуючу дію, завдяки чому відвар ехінацеї можна використовувати і для зняття зубного болю.

Крім перерахованих вище речовин, ехінацея також багата і своїм мінеральним складом. Зокрема, в ній міститься багато калію, кальцію, міді, сірки, срібла, марганцю, цинку, селену і кобальту. Багато з цих мікроелементів беруть участь у підтримці нормальної діяльності імунних клітин.

Нагадаємо, вчені включили ехінацею до списку природних антибіотиків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора